11 juni 2018

Vappen, majvärme och åhängSkratt, värme, vänner.. Allt det där som gjorde maj månaden så otroligt härlig återspeglas så bra i bilden på mig och Sebbe som Jarina tog där på valbargsafton. Det är bilder som denna som gör mig så lycklig och som får fingrarna att pirra av skrivlust. Och när det pirret nu dök upp på rätt tillfälle så tänkte jag visa allt det fina som maj förde med sig, för det har varit underbart, så otroligt underbart.

Och då börjar jag ju självklart från vappen, det var ju där allt började.

Den måndagseftermiddagen kom Jarina över till oss och vi skålade in dagen med skumppa och avokadopasta. Musiken dunkade i vardagsrummet, min nya favoritklänning kom på och våra studentmössor låg redo på byrån. Festfina svepte vi våra glas och övade på att flossa, för det skulle ju givetvis vara kvällens festtrick.Lagom nöjda med våra moves vandrade vi iväg till Ida för att göra hennes lägenhet vappenredo. Kring klockan 18 stog vi hela gänget uppe på Vårdberget och där flög skumppakorkarna, körerna sjöng in våren och vi satte på oss våra mössor och var redo för bål, dans, massa god mat och självklart tjejsnack i mängder!


När det började bli sent drog vi ut på stan och styrde stegen mot skärgårdsbaren för att dansa i ett hav av studentmössor. Vi var där så länge vi orkade och traditionsenligt drog jag själv sedan vidare till B för att möta upp Sebbe och dansa tills det blev morgon. Så det var alltså vappen tjugoarton, de kvällarna sviker mig aldrig haha.Det blev ju ingen vappenpicknick i år när himlen valde att gråta, men det gör ingenting nu i efterhand. Resten av majmånad har gett oss ljuvlig sommarvärme vilket självklart har firats med  flera picknickar, ett x-antal glassar och drinkar på åbåtarna. För det är ju sånt som hör sommaren till.  Det är ju heller ingen sommar utan åhäng, så det är i princip där vi hänger alla lediga kvällar. Där är det så härligt att sätta sig ner, dricka något kallt och bara njuta av allt det fina. Båtarna, ljudet av vattnet som klunkar mot bryggorna och alla glada människor. För alla är ju glada när det är sommar.I maj hade jag också lyckats pricka in två lediga helger hemhemma så då fick jag till min lycka vara med och äta tårta när det firades morsdag och Sofias födis. För tårta är ju inget jag styr ihop för mig själv om man säger så. Förutom tårtätande så åkte vi hela högen ut till kanonviken en söndag och njöt av klarblå himmel, havsdoft och alla glittrande stenar. Lilla Kstad är ju nog allt lite charmigt på sommaren.Och allt det här och lite till som inte hamnat på bild var då det som gjorde min maj månad perfekt ✩

2 kommentarer:

  1. Såå många fina stunder i maj, härliga bilder <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack <3 o jo maj va så härligt!!

      Radera