27 september 2016

Every beautiful face and of a million places,
you were always on my mind

Nån vecka tillbaka var jag hemma i Kristinestad och tillbringade en lugn helg med mina föräldrar. På mina och mammas långpromenader passade jag dessutom på att knäppa några bilder på mina fina hemstad.
Det som känns typiskt Kristinestad för mig är vår långa bro, närheten till vatten, dåliga vägar, gamla hus och mysiga bryggor. Hotellbryggan på Östrasidan har alltid varit en av favoriterna för mig, för den visar verkligen den finaste vyn mot stan.
Torget är litet, väldigt litet och där finns några få mindre butiker men desto bättre restauranger såsom Crazy Cat, Jungman och Gastro. På Crazy Cat har jag förälskat mig i deras grisnoisetter med mustapekka ostsås. Beställt det varenda gång, i flera år och det är så sjukt gott!
Uppe på kvarnberget ser man ner över det som en gång var vårt dagis, skolgården som för tillfället är under full renovering och självklart sportplan där man år efter år blivit besviken på sina prestationer i skoltävlingar.
Nere vid Jungman har det byggs en strandpromenad som verkligen har imponerat på mig. Där är det så mysigt att sitta och dingla med fötterna och titta ut mot vattnet.
Gamla byggnader finns det gott om och Lebellska köpmansgården och Hotell Krepelin är väl utmärkta bevis på det.

Sist men inte minst, den gamla Ulrika Eleonora kyrkan. Ståtlig, gammal och lite läskig men som verkar vara så fin på bröllop.
Kristinestad är staden som är för liten i längden,
men oj så fin för stunden.

6 kommentarer:

 1. Jisses så fint! :D Måste besökas :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Joo en riktigt mysig stad, helt klart värt ett besök på sommaren! :)

   Radera
 2. Oooj så härlit inlägg! Ja måst komma dit nångång för de verkar så fiiint :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi måst fa upp dit sen tisammans nångång! :)

   Radera