17 december 2018

Den kalasigaste hösten

Att sammanfatta den här hösten är inte lätt, för det har varit den absolut händelserikaste hösten i hela mitt liv, i alla fall efter mitt gulisår här i Åbo! Jag har haft så otroligt roligt och det trodde jag verkligen inte när jag tårögd kramade om Sebbe i slutet av sommaren före han åkte iväg på sitt utbyte. Men så fel jag hade. Den första veckan i September var det fortfarande sommar så Petra och Jarina kom över med sushi som vi åt en dag på min balkong och några dagar senare satt vi tre & Ida och skålade in en solig fredagskväll här på samma balkong.



Eftersom att flickorna har börjat skola igen var det ju självklart att vi alla skulle dra iväg på Back to School där i September. Jag mötte upp flickorna hos Jarina efter mitt kvällsskifte och catchade upp om allt som hänt före vi alla drog iväg mot Börs. Det hagla och störtregna när vi stog där i kön och pratade med folk vi nog aldrig kommer se igen, före vi tog oss in på baren för lite dans bland alla gulisar. Skrattar fortfarande när jag tänker på att jag och Jarina såg ut som två dränkta katter den kvällen haha.



Den 12 oktober hade jag bokat in en Tallinnresa med Petra och Jarina. Vi tog morgonbåten över dit och hann under dagens gång se fina höstiga vyer, ta de obligatoriska turistbilderna, fly från enorma fiskmåsar och självklart luncha och fika. Lunchen åt vi ute i Telliskivi på en cool restaurang som hette Kivi Paber Käärid. Vi åt billig men helt sjukt god lax, drack somrig limsa och fnissade till deras toalettdörrar med ett underbart citat som löd såhär:

"I understand that scissors can beat paper and I get how rock can beat scissors. But there is now way that paper can beat rock. Is paper supposed to magically wrap around rock leaving it immobile? Why can't paper do this to scissors? Forget scissors, why can't paper do this to people? Why aren't sheets of college ruled paper constantly suffocating students as they try to take notes in class? I'll tell you why. Because paper can't beat anything, a rock would tear it up in two seconds. When I play rock, paper, scissors I always choose rock. Then when somebody claims to have beaten me with their paper, I punch them in the face with my already clenched fist and say. Oh sorry, I thought paper would protect you."



Att åka på kompisresor är nog bland det bästa som finns. Vi var en sån supertrio den dagen och vi hade så otroligt roligt. Det är ju det här som menas med minnen för livet! Dessutom var Tallinn en riktigt mysig stad som jag definitivt vill besöka igen!



Sista helgen i oktober bjöd jag över mina fina flickor på lite tidigt födisfirande. Jag skulle nämligen fylla 24 den 30 oktober men firade det i Prag, så jag ville fira lite i förväg här hemma med flickorna också. Så den kvällen åt vi pizza och annat gott, spelade roliga spel och sen kring midnatt drog jag och Jenni ut för att dansa. Vilken underbar kväll alltså!



Förutom resor och festligheter den här hösten så har jag också varit hemhemma och tagit det lugnt några helger men också fikat i mängder. Det har nog blivit en och annan god latte på Espresso house och några kakbitar på diverse cafér runt om i stan. Men en fika blir ju liksom aldrig fel och det är ett så mysigt sätt att träffas med vänner. En fika jag speciellt kommer ihåg är den här då vi besökte det då nyöppnade coffee house, den kakbiten var heeelt fantastisk!



November månad var verkligen ett enda kalas med firande varje helg. Så där i mitten av månaden var det t.ex. dags för våra pikkujoulut med jobbet. En del av oss flickor samlades upp hos Helmi för fördrinkar och tjejsnack före vi mötte upp hela jobbgänget för bowling och middag i stan. Resten av kvällen tillbringade vi på Börs med en massa dans och speciellt skibidi dansen som vi körde ett x antal gånger haha..



Helgen efter var det dags för mer festligheter, då i form av inflyttningsfest hos Jenni och Elias. Vi började kvällen med spel hemma hos dem, lyssnade på bra musik och drog sedan ut för att dansa. Kvällen var iallafall riktigt mysig och det var kul att för omväxlingsskull åka på en fest där jag inte kände till någon förutom värdarna själva, och det gick ju hur bra som helst!



Och sist men absolut inte minst, var det ju i slutet av november dags för den årliga Glöggrundan. I år körde vi på stort med matchande klädsel och började med förfest hemma hos Petra redan kring kl.13 , före vi drog oss ut på den långa barrundan. Jag hade så roligt den kvällen och som pricken på i:t hade vi biljetter till efterfesten där Molly Sandén uppträdde. Jag fick höra min favvolåt och kunde sedan nöjt trippa hem efter en lång, rolig dag med bästa flickgänget!



Så det var min höst alltså, helt sjukt hur mycket roligt jag gjort och då har jag inte ens berättat om min resa till Prag! Men det får bli tills en annan gång. Så hösten tjugoarton får definitivt 10/10 poäng!  ✰

4 kommentarer:

  1. Så fint inlägg!!! <3 Din höst ha ju faktiskt vari jättebra, eller våra allas höst ha ju vari de för vi ha gjort så mycke kul tsm. Hoppas vintern o våren blir lika fin o händelserik :')

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa alltså bästa hösten! O oja vi måst hitta på massa skoj sen igen efter nyår <3

      Radera
  2. Tänk vad mycket vi hunnit med! Lätt 10/10 :D

    SvaraRadera