9 juli 2017

Fina stunder i juni

Nu är vi redan inne på den nionde dagen i juli och jag har fortfarande inte hunnit titta tillbaka på juni och alla de roliga saker jag gjort då. Men vilken månad det blev alltså! En helg i början av juni åkte jag t.ex. hemhem och där hemma bestämde vi på lördagseftermiddagen oss för att gå naturstigen som mamma och pappa ännu inte hade gått. Där gick vi i skogen och njöt av alla solstrålar som lyste på oss genom kvistarna, lite sådär magiskt och så fint!



Två helger senare var det midsommar och även då åkte vi hem för att fira helgen med familj och vänner. På själva midsommaraftonen åkte jag och Sebbe traditionsenligt ner till vår villastrand, i år blev det dock en rätt kort visit för oss men mysigt var det iallafall att sitta där ute och prata och se solen gå ner. På midsommardagen fyllde kära mommo 87 år så det firades självklart med tårtkalas. Sent på kvällen åkte jag med Sebbe, Samuel och Elouise till hennes villa för att tillbringa natten där med lite dricka och många olika spel. En spontan men riktigt kul kväll eller kanske natt med tanke på att vi inte la oss i säng förrän på morgonkvisten.



Efter midsommarhelgen fick vi finbesök av Sofia som kom ner med oss till Åbo. Det var så kul att få lite kvalitetstid med varandra eftersom att vi så sällan ses och hon sen dessutom sommarjobbar när jag har min semester. Så under hennes tre dagar här i Åbo åt vi gott på Di Trevi, gick morgonpromenader, spelade flera rundor solo och självklart blev det en hel del shopping också!



När jag efter tre fina dagar vinkade hejdå till Sofia gick jag in till stan och köpte några plagg jag kikat på dagen innan och mötte sedan upp Jarina och Sarah för en drink på Aussie bar. På kvällen möttes vi tre upp igen hos Sarah för att gräva igenom hennes klädpåsar och sedan blev det picknick med chips och kex uppe på månberget. Supermysigt!



Dagen efter, den 29onde juni, var det dags för en tjejkväll igen med Jarina, Sarah och Petra. Vi bestämde träff nära oss och cyklade i kvällsvärmen iväg till Pub Niska och satte oss ner vid uteserveringen. Vi drack deras goda niskaroska, jag och Sarah delade på en helt gudomligt god Smugglare med blandannat rökt skinka och rucola och självklart blev det en massa tjejsnack. Så fin sommarkväll med super sällskap!



Lite sånt och en massa andra små saker i vardagen som inte hamnat på bild gjorde mitt juni så härligt. Hoppas att juli blir lika fint att titta tillbaka på ☀

4 kommentarer: