18 juni 2017

Bayreuth

Vår sista hela dag i Tyskland var vi i Bayreuth där Sebbes fammo bor. Vi bodde hos henne 3 nätter under vår resa och fick äta den berömda ostkakan till morgonmål och vräka i oss alla dess chokladsorter om kvällarna och det tyckte vi "passt schon", som hon själv sa väldigt många gånger om dagen haha.



Den fredagen i Bayreuth strosade vi runt längs stans små gator och chillade i en stor, lummig park som var härligt avsvalkande när värmen låg på runt 25 grader.



Ett måste var ju också att äta Bayreuthisk bratwurst med bröd, som var tusentals gånger godare än den bratwurst vi ätit någon dag tidigare. Förutom det var vi också in till ett café och köpte med oss en supergod fruktsallad med jordgubbar, vindruvor och kvarg. Typ det godaste vi åt under hela resan, skämt åsido.



När vi kände oss nöjda med vad vi sett i centrumet tog vi bussen ut till Eremitage för att gå runt i en ännu större park med fina fontäner, stora planteringar och goda glassdrinkar. Perfekt en solig dag som denna!



På kvällen mötte vi upp Sebbes kusin Lisa och hennes pojkvän Kevin för pizza och glass. Glassen i Tyskland var löjligt billig så i efterhand ångrar vi ju nog lite att vi inte åt glass oftare.. Men att träffa dem två var iallafall riktigt roligt och våra samtalsämnen skulle nog räcka för många träffar till kände vi efteråt. Så får se vad framtiden för med sig!



Dagen i Bayreuth var ju den sista hela dagen i Tyskland och lördagen efteråt bar bilresan av mot Würzburg, med ett kort stop i en stor skog med en gammal stenteater som Wolfgang gärna ville visa oss. Och det var i princip det sista vi gjorde den dagen före vi tog en buss till Frankfurt och satte oss ner med varsin kakbit på flygplatsen. När vi senare den kvällen trötta satt på flyget kunde vi nog också konstatera att den här resan var bland det roligaste vi gjort tillsammans och jag hoppas verkligen att vi slipper iväg till Tyskland snart igen! ✩

2 kommentarer:

  1. Ååå glassbilden <3 Älskar de här inläggen från Tyskland :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi men va kul du gilla dom <3

      Radera