10 maj 2017

En sommarlista

Hur ser dina planer ut för sommaren?
Min sommar kommer nog inte skilja så mycket från det senaste året som gått. Jag kommer fortsätta jobba och på min fritid vill jag njuta av solen, picknicka, hänga med vänner och chilla.

Var kommer du vara i sommar?
I Åbo men under mina semesterveckor ska jag nog försöka hinna hemhem till Österbotten.

Vilken är din favoritmånad under sommaren?
Har alltid varit och kommer nog alltid vara juli!Vad ska du läsa i sommar?
Till sommaren har jag faktiskt en hel del böcker att läsa igenom, för tillfället läser jag Michaela Fornis bok Jag är inte perfekt, tyvärr och efter den vill jag läsa Therese Lindgrens bok Ibland mår jag inte så bra, som legat på vår byrå sedan januari.. Men sommaren brukar vara en läsperiod för mig så jag hoppas jag hinner igenom flera böcker nu de kommande månaderna.

Vad ska du göra på midsommaren?
Jag är lite rädd för att midsommaren blir en jobbhelg för mig i år, men jag håller tummarna för att jag får någon dag ledigt.


Vilket är ditt favoritplagg på sommaren?
Kjol eller klänning, så jag gissar på att min jeanskjol kommer bli lika väl använd i år som den blev ifjol.

Kommer du resa nånstans i sommar?
JA! Redan om mindre än 2 veckor faktiskt! då har jag min första semestervecka och då åker jag och Sebbe iväg till Tyskland. SÅ PEPP!


Vad tycker du om att göra på sommaren?
Jag tycker om att cykla, ha mysiga grillstunder med familjen, roliga utekvällar med kompisarna och chilla vid åkanten här i Åbo.

Hur ser den perfekta sommarfukosten ut?
En god smörgås, en fräsch smoothie, frukter i massor och självklart ska det ätas utomhus eller på balkongen. Att t.ex. ha frukostpicknick precis som på vappen är ju så mysigt!


Vad grillar du helst?
Majs och grilltassar, favoriter sen typ 10 år tillbaka.

Vilka tre saker klarar du dig inte utan i sommar?
Min cykel, ballerinaskor och solkräm. Samma val som ifjol, men dessa tre saker är verkligen det som jag kännetecknar med en riktig sommar. 

Vilket är det bästa stället en varm sommardag?
Hemma i Österbotten är kanonviken bäst men här i Åbo måste jag nog säga åkanten vid Martti, där är det så ljuvligt att sitta och äta glass, dricka något gott och se på båtarna. I sommar vill jag dock besöka fler stränder här runt om i Åbo och kanske hitta ett nytt favoritställe. För det bästa stället en sommardag är ju nog en strand eller klippa vid vattnet.


Kommer du att göra något den här sommaren, som du inte gjort tidigare?
Jag kommer ha semester! Känns så vuxet att jag nästan har hela 4 veckors semester att njuta av i år och dessutom åker vi ju också till Tyskland vilket är något jag inte gjort tidigare. Så förväntansfull för sommaren!

När Jarina la upp sin sommarlista blev jag också så sugen på att göra samma sommarlista som jag gjorde ifjol. Så här var årets lista, låt sommaren börjaaa!

4 kommentarer:

 1. Så himla härlig lista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså sommarlistor är ju nog så härliga! :)

   Radera
 2. Så kul att läsa era listor :D Vi måste upptäcka stränder här i Åbo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo verkligen, vi måst fa på upptäcktsfärd! :D

   Radera