8 januari 2017

Två dagar i huvudstaden

I tisdags åkte jag och Sebbe ner till Helsingfors och möttes av en väldigt snöig huvudstad. Efter en god lunch på Kiila gick vi längs gatorna som två vandrande snögubbar och njöt till tusen av den mysiga snön!



När fötterna blev kalla vandrade vi iväg till hotellet Clarion där vi skulle övernatta. Hotellet öppnade för bara några månader sedan och var modernt, fint och fräscht, precis så som jag vill att det ska va.



Vårt hotellrum var på trettonde våningen och ut från vårt fönster såg vi ner till vattnet, båtarna och stan. Det var helt sjukt! Sängen var enorm, kuddarna fluffiga och badrummet var glänsande vitt med marmor. Stor tumme upp för det rummet!



För vår Helsingforsvistelse hade vi inte mycket inplanerat förutom ett besök till HAM. På HAM finns nämligen Yayoi Kusamas utställning In Infinity som jag ville besöka.



Utställningen var väldigt speciell och förutom målningar fanns där även filmklipp, skulpturer och rum man kunde gå in i. Det var prickigt och färggrannt och en väldigt rolig upplevelse.



Efter utställningen gick vi runt på stan, åt varsin hamburgare på Morrison's och vandrade sedan iväg till hotellet igen för att besöka Skyroom. Skyroom var hotellets egna bar uppe på sextonde våningen som hade häftigaste utsikten över stan.



Jag beställde en drink som hette Eira Beauty som innehöll blandannat jordgubbar, basilika och gurka. Troligtvis den fräschaste drinken jag druckit och dessutom så god! Så den drinken med bästa sällskapet och finaste utsikten var ett perfekt avslut på kvällen.



På onsdagen var det dags för det vi väntat på mest, hotellfrukost, skämt åsido. Nämen hotellfrukost e typ det bästa jag vet! Efter en enorm frukost åkte vi några varv upp och ner med glashissarna för att njuta av den fina utsikten en sista gång. Liksom hur fint kan det va?



Det var helt sjukt kallt på onsdagen så vi tillbringade vår dag för det mesta med att strosa runt i affärerna. Men förutom lite shopping och en god lunch hann vi även fika med Samuel på Fazer före vi tog kvällsbussen tillbaka till lilla, kära Åbo. De här två dagarna var en perfekt start på det nya året för oss ♥

4 kommentarer:

  1. Gud så mysig er vistelse såg ut att vara!!! o du är så söt på bilderna och i din text! :) <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va helt jättemysigt jo! o nåmen tack va snäll du e <3 :)

      Radera
  2. Så mysigt :D Vi ska också till Helsingfors i slutet på månaden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo e va jättemys! O ooh va kul! :D

      Radera