25 januari 2018

En resa till Gdansk

Förra veckans onsdag tog jag och Jarina flyget till Gdansk för att tillbringa ett par dagar i staden. Vi ville givetvis lyxa till vår billiga spontanresa lite och hade därför bokat in våra två nätter på en svit, som råkade ha en magisk utsikt över soluppgången.



I Gdansk gick vi runt och beundrade alla fina hus, njöt av det perfekta vintersemestervädret, knäppte typiska turistbilder, åt god mat och fyndade lite fina saker i två olika shoppingcenter. Jag är speciellt nöjd över en klänning som inte bara är i min favoritmodell, utan också för att den endast kostade mig ynka femton euro. Rena rama kapet ju!



Bland det bästa jag vet är att se fina vyer, så jag blev överlycklig när vi råkade hitta det Arkeologiska museet som hade ett utsiktstorn man fick besöka. Där uppe såg man så fina vyer över kyrkorna, alla färggranna hus och snötäckta tak. Så himla fint!



Vår resas höjdpunkt var utan tvekan morgonmålet vi åt på restaurangen Piwna 47. Själva restaurangen var belägen intill Maria kyrkan och var otroligt mysig och fin. Definitivt ett drömställe att ta bilder i. Vi hade redan på förhand bestämt oss för att beställa in deras breakfast for 2 och blev verkligen nöjda med det vi fick serverat för oss.



Morgonmålet kom in på en liten bricka i tre våningar och innehöll allt från bröd, croissanter och nutella till korv, frukt och äggröra. Det perfekta morgonmålet med andra ord! Maten i Gdansk var överlag väldigt billig och under vår resa hann vi förutom detta morgonmål även äta riktigt goda bakverk, en krämig valnötspasta, en saftig hamburgare(med perfekta pomfritt och dipper!) och dricka en urgod lemonad gjord på hallon, citron och mynta.



Trots att jag aldrig varit en sån som drömt mig vidare till nya städer och länder så måste jag nog säga att jag börjar se en ny sida i mig själv, ju äldre jag blir. Det är ju nog otroligt roligt att upptäcka nya ställen och få minnen för livet. Den här resan kommer jag inte bara minnas som min första resa med Jarina utan dessutom kommer vår traumaupplevelse, när vi missade vår tågstation, få mig att skratta så många år framöver. Det är ju ingen förutom jag och Jarina som blir så fascinerade av ett hånglande par på tåget så att vi missar vår tågstation. Istället hamnar vi stiga av på nästa, i ett slumområde och sedan gå in till Gdansk med värsta, tunga shoppingkassarna i en timme sent på kvällen. Det läskigaste jag varit med om, men vilket minne alltså haha!



Det vi båda förvånade oss över i staden var nog också hur vänliga alla människor var mot oss turister. Vid tågstationen kom människor helt fritt fram och frågade om vi behövde hjälp och särskilt kommer vi nog minnas gubben som tog urfina bilder på oss framför Gdansk skylten. Sån räddare i nöden alltså!


Bild av Jarina

Att åka iväg på en tjejresa så här i början av det nya året var nog det bästa valet vi två har tagit. Det var så skönt att få komma bort från vardagen lite och dessutom få upptäcka en ny stad med en av mina bästa vänner. Fina Jarina ♡

2 kommentarer: