5 maj 2017

Vappen


Bild av Jarina

I söndags var det valborgsmässoafton och redan kring klockan 14 samlades vi flickor hemma hos Ida för att pynta till det med ballonger och serpentiner. När lägenheten var fin och färggrann satte vi oss ner till bords och åt god pizza, pratade om allt det senaste, vinkade till grannpojkarna, knäppte en och annan gruppbild och sjöng med till peppande låtar. Oj som jag hade saknat att hänga med dessa flickor!



Vid klockan 18 stod vi och alla andra finlandssvenskar i Åbo samlade på Vårdberget för att höra Brahe Djäknar sjunga in våren och få sätta på oss våra studentmössor. Trots att det var min fjärde gång att fira in vappen här i Åbo så tycker jag fortfarande att det är en sån häftig känsla att stå där i havet av vita mössor, träffa på en och annan bekant och se skumppakorkar flyga från ett håll till ett annat. Stämningen där och då kan man helt enkelt inte beskriva.



Efter vårdberget drog vi oss tillbaka till Ida för att äta cupcakes och kex, dricka twisterbål, prata om sånt som gör ont och sånt man helst glömmer och sist men inte minst sjunga med till gamla favoriter. När magarna var mätta på både det ena och andra var det dags att fixa till oss och bege oss ut. Stegen bar av mot Skärgårdsbaren där vi trängdes på dansgolvet tills vi var nöjda. Efter baren fortsatte jag vidare till B där jag och Sebbe dansade tills solen började gå upp igen och huvudet sa åt oss att gå och lägga oss. Vilken lyckad kväll säger jag bara!



Efter någon timmes sömn var det på måndags förmiddagen dags för picknick. Vi flickor träffades upp på soliga vårdberget och pratade om kvällens bravader och åt allt från vindruvor till batong och jordgubbar. Efter någon timme var det dags för halva gänget att åka hemåt och en stund senare vandrade jag också nöjd och belåten hem till soffan efter en helt otrolig helg. Alltså ni, Petra, Jarina, Emilia, Sarah och Ida är verkligen guldvärda!

6 kommentarer:

  1. Vad fint inlägg igen!! :) du är också guldvärd! <3

    SvaraRadera
  2. Bästa gänget <3 Och Cessi dina texter återigen så otroligt bra och fint skrivet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaa bästa gänget!! O tack <3

      Radera
  3. Så fint inlägg :) mer inlägg cessu! :*

    SvaraRadera