10 februari 2017

En onsdagskväll med Duo-living



Igårkväll var det dags för ett bloggevent i butiken Duo-living här i Åbo. Framme på eventet blev vi bloggare väl mottagna med skumppa, många skratt och inspirerande affärskvinnor som verkligen brinner för det som de gör.



På eventet fanns också Marina som berättade för oss om hur man kan kompostera med bokashi. Vi lyssnade alla ivrigt på henne medans vi tuggade i oss av en lakridssort godare än den andra ur små burkar som fint låg runt omkring i butiken. Jag som tyvärr inte är så duktig på att tänka ekologiskt blev väldigt inspirerad av hur man kan samla sitt matavfall i små burkar som dessa och faktiskt få användning av det i ett senare skede. Hur smart?! Det är definitivt nånting jag borde testa på nu när vi också fick varsin påse bokashi med oss hem.



Förutom bokashi fick vi självklart även höra om Duo-livings verksamhet och deras historia. I butiken säljs det inredningen i främst dansk stil men även produkter av finska och svenska formgivare hittas där. En del av produkterna som säljs är också gjorda av lokala talanger och annars är det ekologiskt och etiskt tänkande som gäller när de köper in produkter till butiken. Med en massa ny information fortsatte vi eventet med mingel och beundrande av allt fint som fanns runt omkring oss. Supersöta muffinsformer, härliga affischer, coola påsar och en massa annat fint som jag verkligen måste gå och ta en titt på en gång till.



Duo-living på Köpmansgatan har jag gått om så många gånger och aldrig fått mig för att stiga in, men det lär det nog bli ändring på nu! Jutta och Ida var så otroligt glada och vänliga och deras butik innehåller allt sånt som jag tycker om. Slutligen ett stort tack till Jarina och Petra som drog igång bloggeventet och ett ännu större tack till Duo-living för ett underbart event!

4 kommentarer:

  1. Det var jätte roligt att ha er här! Du har härliga bilder och fin text! Trevligt veckoslut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! och tack igen för ett fint event :)

      Radera
  2. Du skriver så otroligt fint Cessi :)

    SvaraRadera