23 mars 2016

Lyfter fiilisen till taket, tömmer alla glasen

På fredagsmorgonen tog jag, Sebbe och Daniel bussen till Vasa för att fira pampas nationaldag. Fiilisen var på topp, vi åt lite gott och var framme i Vasa redan lite efter 10.
Kring 12 slaget befann vi oss på torget där det fanns halare så långt ögat kunde se. Vi såg på olympiaden, pratade med bekanta och frös i takt med musikens dunkande.
På eftermiddagen blev det dags för lite mat och vi kockade ihop något så lyxigt som spaghetti och köttfärssås haha. Men gott var det och minst lika god blev bålen som vi blandade ihop i en cool "bålkanna", som vi hade köpt med oss som inflyttningspresent. Över helgen bodde vi nämligen hos Mari och Miska som nyligen flyttat in i en fräsch och ljus tvåa riktigt nära centrum, där trivdes vi så bra!
Efter att ha druckit bål, ätit chips och fixat till oss gick vi till Oliwia på mellanfest. Där var vi någon timme innan vi gick och ställde oss i den evighetslånga kön till rewellcenter.
2-3 timmar senare var vi äntligen inne i värmen och fick nästan genast se på kvällens artist Markoolio. Han var så bra! Natten avslutade vi på pizzerian milano med pizzor som smakade himmelskt goda, efter att ha haft kurrande magar så länge.
På lördagsmorgonen var det dags för silliz. Jag och Sebbe träffade upp Martin och tog bussen till smedsby där vi, precis som överallt hela helgen, fick köa lite innan vi slapp in. Väl inne fick vi i oss lite mat och lyssnade på roliga KAJ innan det var dags att åka tillbaka. Senare på lördagen hade vi förfest och natten tillbringade vi på fontana med goda drinkar, lite dans och självklart en nattpizza innan vi gick i sängs.
Pampashelgen blev i år också lyckad och trots att köandet drar ner på stämningen lite så är jag nog glad att vi åkte upp och firade nationaldagen än en gång. För det här var ju nog antagligen sista gången jag kunde göra det som studerande, sad but true.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar